Slovensko chce do konca roku 1995 ratifikovať Európsku sociálnu chartu - Prokešová, K.
Európska sociálna charta - z histórie vzniku charty (podpísaná v r. 1961). Obsah charty. Príprava ratifikácie charty v SR. Potreba zmien v slovenskom právnom poriadku pre ratifikáciu charty. Ratifikácia povinných článkov charty - články č. 1, 5, 6, 12, 13, 16 a 19. Charakteristika uvedených článkov.