Pracovné právo Európskej únie - Schronk, Robert
Harmonizácia právneho poriadku s právom Európskej únie ako vyplýva z asociačnej dohody podpísanej v r.1993. Rozsiahla normatívna, výkonná a súdna právomoc Európskej únie. Snahy presadiť sociálnu dimenziu jednotného vnútorného trhu ES. Význam Zmluvy o Európskej únii a Protokolu a Dohody o sociálnej politike v oblasti normotvorby pracovného práva. Prijatie Charty základných sociálnych práv pracovníkov Spoločenstva. Smernice Rady ES o prispôsobení právnych predpisov z oblasti pracovného práva.