Formy činnosti verejnej správy - Škultéty, P.
Správne úkony verejnej správy. Tieto úkony majú rôznorodý charakter a sledujú konkrétny účel a cieľ. Realizácia kompetencií správnych orgánov prostredníctvom správnych úkonov. Charakteristické črty správnych aktov. Normatívne a individuálne správne akty. Úkony spoločensko-organizátorské. Úkony materiálno-technické.