Tvrdý zásah štátu Sociálna poisťovňa prežije len vďaka úsporám z predchádzajúcich rokov - Velecký, M.
Úspešné hospodárenie Sociálnej poisťovne v r. 1995, prvom roku jej existencie. Štát nepriaznivo zasiahol do rozpočtu Slovenskej poisťovne, čím sa zbavil povinnosti zvyšovať dôchodky. Zmena vo výpočte nemocenských dávok. Sociálna poisťovňa kritizuje reštrikčné opatrenia.