Štát bude dávať čoraz menej - Straka, P.
Financovanie vysokého školstva v Českej republike. Samostatnosť vysokých škôl nielen v pedagogickej a výskumnej činnosti, ale aj v oblasti hospodárenia s finančnými prostriedkami po prijatí vysokoškolského zákona v máji 1990. Zavedenie systému normatívneho prideľovania neinvestičných prostriedkov.