Slovenské elektrotechnické podniky doplatili na absenciu kvalitných technológií - Grančič, P.
Po veľkom poklese výroby na začiatku 90. rokov začína elektrotechnický priemysel ožívať. Nárast produkcie v r. 1995. Nedostatočné technologické vybavenie. Orientácia na západný trh. Potreba zahraničného kapitálu. Investorské ukazovatele. Vývoj cien akcií podnikov OTF, a.s. Nižná, Tesla, a.s. Liptovský Hrádok a MEZ, a.s. Michalovce.