Verejnoprospešné funkcie lesov citeľne obmedzujú ich výnosovosť Na Slovensku je takmer 60 percent neštátnych lesov, ktoré sa postupne vracajú pôvodným vlastníkom - Konôpka, J.
Dôvody zložitého obdobia lesného hospodárstva na Slovensku. Priebeh transformácie vlastníckych vzťahov k lesom na Slovensku. Nepriaznivý stav lesov. Reprivatizácia lesov. Riešenie hlavných problémov na základe dokumentov Stratégie a koncepcie rozvoja lesníctva a Zásad štátnej lesníckej politiky. Postavenie Slovenskej lesníckej komory, ktorá je stavovskou lesníckou organizáciou. Prehľad úloh, ktoré bude lesníctvo riešiť v roku 1995.