Problém: účast podřízených na rozhodování - Hrabětová, E.
Vroom-Yettonov model rozlišuje 5 stupňov zapojenia podriadených do procesu riešenia problémov alebo rozhodovania. Na stanovenie miery účasti podriadených na rozhodovaní model používa rozhodovací strom.