Jednostranná závislosť od dovozu ropy z Ruska má alternatívy - Prosnan, Jozef
Ropovod Družba - zatiaľ jediný zdroj ropy pre Slovensko. Odblokovanie chorvátskeho ropovodu Adria. Technické predpoklady využitia nového ropovodu IKL. Optimálne riešenie - spojenie systému AWP s Družbou. Skladovacie kapacity. Konzorcium SOCON chce získať ropné ložiská v Rusku. Program modernizácie ropovodu Družba. Kapacita európskych ropovodov. Preprava ropy cez SR.