Malá země ve velkém světě Slovensko - Krejčí, Oskar
Miesto SR v novej štruktúre svetového a európskeho politického systému. USA ako hlavný aktér svetového politického systému po udalostiach r. 1989. Slovensko a jeho snahy o začlenenie do EÚ a NATO - problémy s tým spojené. Makroekonomické výsledky SR, problémy s maďarskou národnostnou menšinou. Bezpečnosť SR a potreba záruk územnej integrity. Predpoklad budúceho vývoja Slovenska.