Dĺžka pracovného času v SR sa približuje európskemu priemeru - Rievajová, Eva
Pracovný čas a pracovné voľno. Stanovenie dĺžky týždenného pracovného času v SR - Zákonník práce, dohovory a odporúčania Medzinárodnej organizácie práce (MOP). Porovnanie s niektorými vyspelými európskymi krajinami. Problematika skracovania pracovného času, čiastočné pracovné úväzky, práca nadčas, dĺžka pracovného voľna.