V bytovej politike je nevyhnutné nájsť rovnováhu medzi vysokou efektívnosťou a sociálnou spravodlivosťou. 1 - Zapletalová, J.
Aktualizovaná koncepcia rozvoja bývania v SR. Byt je špecifický tovar. Faktory ovplyvňujúce ceny bytov. Úloha štátu na trhu bytov - možnosť regulácie cien - negatívny stav v súčasnosti. Výstavba bytov musí byť efektívna. Subvencie do bývania v Európe. Rozdielne koncepcie bytovej výstavby v západnej a východnej Európe. Panelová výstavba v bývalom Česko-Slovensku.