Veľké podniky by sa mali spájať do východoeurópskych nadnárodných spoločností - Staněk, Peter
Podľa ekonomického poradcu predsedu vlády SR, P. Staneka, je nevyhnutné pokračovať v revitalizácii slovenských podnikov. Dôležitá úloha štátu a bánk. Nevyužité rezervy: plnenie si daňových povinností, obchodovanie s pohľadávkami a záväzkami, nedokončené stavby. Nízke ceny energií by sa mali zachovať. Potreba koncentrácie veľkých podnikov.