Makroekonomická stabilizácia - veľká kríza 1989-199? - Mencinger, J.
Profesor Jože Mencinger z Ľubľanskej univerzity, bývalý vicepremiér slovinskej vlády, o podobnosti a rozdielnostiach zmien prebiehajúcich v transformujúcich sa krajinách. Rozdielne predpoklady na úspešnú transformáciu. Spoločné hlavné problémy v bývalom Československu, Maďarsku, Poľsku a Slovinsku. Pokles produkcie. Zvýšenie nezamestnanosti. Účasť na svetovom obchode. (Pokračovanie článku z 30.1.1996).