Transformácia ekonomiky na Slovensku vykročila iným smerom - Hajko, J.
NR SR schválila v polovici júla 1995 novelu zákona o veľkej privatizácii. Prerušenie kontinuity transformácie. Namiesto predaja účastín, distribúcia dlhopisov v jednotnej menovitej hodnote (10 000 Sk). Likvidovanie investičných fondov, posilnenie postavenia FNM SR.