Koncepcia potravinovej bezpečnosti Slovenska - Štanga, R.
Vymedzenie potravinovej bezpečnosti Slovenska. Prognóza spotreby potravín do r.2000. Podiel výdavkov na potraviny v štruktúre výdavkov obyvateľstva. Zabezpečenie kvality a zdravotnej nezávadnosti potravín. Vplyv integračných dohôd na potravinovú bezpečnosť. Výroba a spotreba vybraných druhov výrobkov a výživových odporúčaných dávok SR. Výživové trendy slovenskej populácie.