Lacná pracovná sila je iba dočasnou výhodou slovenského poľnohospodárstva - Buchta, Stanislav
Porovnanie úrovne slovenského poľnohospodárstva v oblasti ľudských zdrojov s krajinami EÚ. Ukazovatele: cena práce, veková a kvalifikačná štruktúra pracovníkov, produktivita práce, kvalita manažmentu, územná koncentrácia podnikov, a i. Prevládajú komparatívne nevýhody slovenského poľnohospodárstva.