Švajčiarsky cestovný ruch ako tam vyrobené hodinky: spoľahlivý - Janků, Jaroslav
Švajčiarsko patrí už roky k najnavštevovanejším krajinám sveta. Má vyše 400 dovolenkových stredísk, ktoré sa podieľajú na tvorbe HDP šiestimi percentami. Turizmus a hotelierstvo švajčiarsky štát sústavne podporuje a dáva peniaze na ich propagáciu. Účasť obcí na podnikateľských aktivitách. Poplatky z cestovného ruchu idú späť do jeho rozvoja.