Najnovšie tendencie v teritoriálnom zameraní zahraničného obchodu Slovenska - Kormanová, Ludmila
Slovensko sa radí k štátom, ktoré sú charakteristické relatívne vyšším otvorením sa svetu a vyššou závislosťou ekonomiky od zahraničného obchodu. Odpútanie zahraničného obchodu Slovenska od trhov bývalého RVHP, orientácia na obchod s krajinami s trhovou ekonomikou. Vývoj teritoriálnej orientácie zahraničného obchodu voči OECD, EÚ, EZVO, CEFTA, ČR.