Aj to málo zahraničného kapitálu na Slovensku má výrazne pozitívny význam - Švec, P.
Stav zahraničného kapitálu na Slovensku. Príťažlivosť Slovenska pre zahraničných investorov o vstup priamych investícií na Slovensko. Najviac zahraničných investícií v rámci V4 prúdi do Maďarska a Poľska.