Pracovnoprávne postavenie komunálneho politika v trhovej ekonomike alebo v transformačnom procese - Thurzová, Marta
Miestna samospráva - komunálni politici - starosta obce a poslanci obecného zastupiteľstva (v obci), primátor a poslanci mestského zastupiteľstva (v meste). Právne postavenie a ochrana zamestnania komunálneho politika. Platové a pracovné nároky komunálneho politika. Nedostatky v legislatíve týkajúcej sa samosprávneho modelu SR.