Neefektívne socialistické sociálne zabezpečenie by sa malo do roku 1999 pretvoriť na moderný sociálny systém - Jurina, Ľ.
Fungovanie a transformácia systému sociálneho zabezpečenia. Sociálne poistenie. Štátna sociálna podpora. Sociálna pomoc a sociálne služby. Úrazové poistenie.