Dobrú loď stavia už dobrá myšlienka lodiara a konštruktéra - Kopčok, M.
Vývoj Slovenských lodeníc Komárno od ich vzniku po súčasnosť: obdobie výroby pre ZSSR, kríza po r. 1989, získanie úveru, začiatok prosperity v r. 1994, uzavretie kontraktu s nemeckým zákazníkom. Orientácia na východný i západný trh. Úspešný zahraničný obchod. Nárast cien akcií.