Oživenie výroby stavebných hmôt na Slovensku závisí od zvýšenia domáceho dopytu - Grančič, P.
V období recesie neboli kapacity vo výrobe stavebných hmôt v SR využité ani zpolovice. Postupne rástol export. V r. 1995 sa pokles výroby spomalil a nastali náznaky oživenia. Silná zahraničná konkurencia. Nízka likvidita na kapitálovom trhu. Vývoj priemerných cien akcií podnikov Hirocem, Západoslovenské tehelne a Novoker. Investorské ukazovatele vybraných reprezentantov výroby stavebných hmôt.