Etika, ekonomie a etický přístup v teorii firmy - Bohatá, M.
Vzťah ekonómie a etiky. Uplatnenie etického prístupu v teórii firmy. M. Friedman a jeho pojednanie o spoločenskej zodpovednosti podnikania. Teórie participujúcich skupín. Definícia firmy ako subjektu majúceho ekonomickú, sociálnu a environmentálnu zodpovednosť. Zodpovednosť voči životnému prostrediu.