Daňové raje sa stávajú lákadlom aj pre slovenské firmy - Eichler, G.
Riešenie daňových problémov prostredníctvom offshore spoločností. Ponuka služieb spojených s registráciou spoločnosti vo vybraných teritóriách. Fenomén offshore na Slovensku po roku 1990. Otázky legálnosti podnikania s využitím offshore spoločnosti. Pohľad na dve ostrovné ekonomiky - Ostrov Man (Isle Man), ostrovy Turks a Caicos. Daňové oázy majú slúžiť na daňové plánovanie, tvrdia experti na off shore lokality. Systém využívania off shore centier vo svete. Výhodné najmä pre veľké a stredné spoločnosti. Zakladanie off shore firmy.