Úloha centrální banky na devizovém trhu ČR klesá - Jílek, Josef
Znižovanie významu centrálnej banky v súvislosti s rozvojom medzibankového devízového trhu. Právomoc kurzotvornej politiky je doposiaľ v ČNB. Vývoj devízového trhu ČR. Nové pravidlá obchodovania bánk s ČNB. Stanovenie menových kurzov. Dopad nových pravidiel na bankový systém. Algoritmus stanovenia menových kurzov Českou národnou bankou.