Regulovanie ponuky peňazí Mechanizmus peňažnej zásoby a monetárnej bázy - Hlavatá, Irena
Najdôležitejšia oblasť pôsobenia emisných bánk - regulovanie ponuky peňazí. Mechanizmus peňažnej zásoby a funkcia emisnej banky. Faktory pôsobenia peňažnej zásoby (multiplikácia vkladov). Monetárna báza a jej vplyv na peňažnú zásobu. Peňažná zásoba v SR. Medziciele menovej politiky v niektorých transformujúcich sa krajinách (Maďarsko, Poľsko, Česko, Slovensko). Ponuka peňazí a úverová politika.