Obligácie ako alternatívna možnosť investovania - Kováčik, J.
Obligácie alebo dlhopisy sú jedným z mála dynamicky sa rozvíjajúcich sektorov slovenského kapitálového trhu. Na slovenskom trhu existujú obligácie: štátne, komunálne, podnikové. Typy dlhopisov ( krátkodobé, strednodobé, dlhodobé). Zdaňovanie, cena a výnos obligácie. Riziko investície. Pojem obchodovateľnosť cenného papiera.