Selhání vlády a proces transformace - Žák, Milan
Termín zlyhanie vlády, ktorý sa v ekonomickej literatúre objavuje v súvislosti s monetaristickou reakciou na keynesiánstvo. Vymedzenie pojmu vládne zlyhanie. Záujmy a schopnosti byrokracie. Časové oneskorenie v hospodárskej politike. Súvislosti politicko-ekonomického cyklu. Vyjasnenie problematiky časového oneskorenia. Dôsledky zlyhania vlády.