Od štyroch P ku štyrom C: moc na trhu producentom ukázala chrbát - Lechnický, Milan
Nové chápanie marketingových nástrojov. Hlavným cieľom je uspokojenie želaní zákazníka. Nahradenie pôvodných marketingových nástrojov (produkt, cena, distribúcia, promotion) spotrebiteľskými potrebami a želaniami, nákladmi na komunikáciu, pohodlím nákupu, uspokojením potrieb a želaní spotrebiteľa.