Antidumpingová politika Evropské unie
Antidumpingová politika Európskej únie zameraná na boj proti nekorektným spôsobom svetového obchodu, narušujúcim pravidlá GATT. Uplatňovanie antidumpingových opatrení vo svetovom obchode. Inovovanie antidumpingových pravidiel, ktoré v EÚ nadobudli platnosť v r.1995. Nutnosť uskutočňovania otvoreného trhového hospodárstva s voľnou konkurenciou podľa Európskej dohody.