Etapy ve vývoji evropské integrace Na cestě k Evropské unii. 1 - Urban, Luděk
EÚ - ciele, ktoré viedli k jej založeniu, vývojové etapy, súčasný stav. Hospodárska integrácia všeobecne. Začiatky európskej integrácie - história. Vytvorenie jednotného vnútorného trhu. Súčasná fáza vývoja EÚ - 1. jednotný vnútorný trh smerujúci k hospodárskej a menovej únii, 2. spoločná zahraničná a bezpečnostná politika, 3. spolupráca v oblasti justície a vnútorných záležitostí.