Česká automobilka Škoda LIAZ má významné dcérske spoločnosti na Slovensku - Vechter, Juraj
Firma Škoda Plzeň prevzala automobilku LIAZ a vznikol podnik Škoda LIAZ. Aktivity podniku v zahraničí. Po období útlmu sa v r. 1996 predpokladá dosiahnutie zisku. Vzrast cien akcií po spojení s podnikom Škoda. Charakteristika dcérskych spoločností LIAZ vo Zvolene a Veľkom Krtíši.