Problém číslo jedna Globalizace světové ekonomiky a zaměstnanost - Drabeš, Zdeněk
Globalizácia svetovej ekonomiky a jej vplyvy na politiku zamestnanosti. Pretrvávajúci problém nezamestnanosti v priemyselne vyspelých krajinách sveta. Rast dlhodobej nezamestnanosti. Problém nezamestnanosti v rozvojových krajinách. Vzťah hospodárskeho rastu a zamestnanosti. Vedeckotechnický pokrok a zamestnanosť.