Dane - súčasť hospodárskej politiky štátu - Burák, Emil
Definícia kategórie daní, ich medzinárodné rozdelenie. Daňové a nedaňové regulatívne nástroje. Progresívne daňové stupnice. Inflácia úľav. Preferencia mzdových odpisov. Dane ako sociálny faktor. Účelové dane osobitného určenia. Regionálna problematika daní. Alokácia použitia daňových výnosov. Priority daňovej politiky SR.