Slovenské hospodárstvo dosiahlo v minulom roku hranicu produkčných možností - Renčko, Juraj
Priaznivý makroekonomický vývoj SR v r. 1993. Vysoká miera otvorenosti slovenskej ekonomiky. Klesajúca inflácia. Určenie oscilačného pásma koruny bude náročnou úlohou. Domáce úspory nestačia inicializovať hospodársky rast. Podiel príjmov a výdavkov štátneho rozpočtu na HDP a daňová zaťaženosť hospodárskych subjektov.