Budoucí rozšíření Evropské unie Pražské vystoupení předsedy Evropské komise Jacquese Santera - Santer, J.
Prednáška J. Santera, predsedu Európskej komisie, prednesená v Prahe v apríli 1996. Perspektíva budúceho rozširovania EÚ smerom na východ a juh. Znovuzjednotenie Európy rozdelenej II. svetovou vojnou a studenou vojnou. Vytvorenie systému, ktorý rešpektuje národné tradície ale zároveň zostáva pružný pre spoločné jednania členských krajín. Potreba adaptácie inštitúcií EÚ a rozhodovacieho systému, posilnenie zahraničnej politiky EÚ, vytvorenie európskej identity v oblasti bezpečnosti a obrany. ČR a EÚ.