Rozpočet Na cestě k Evropské unii. 3 - Urban, Luděk
Charakteristika rozpočtu EÚ. Zdroje príjmov rozpočtu EÚ - colné výnosy, poľnohospodárske vyrovnávacie dávky, časť dane z pridanej hodnoty vytvorenej v členských krajinách. Štvrtý zdroj, o ktorý treba žiadať v prípade, že tradičné zdroje nestačia - príspevok členskej krajiny stanovený ako podiel na jej HDP. Výdavky rozpočtu EÚ. Zostavovanie rozpočtu - Komisia, Rada ministrov a Európsky parlament. Problémy rozpočtu EÚ.