Sústavy, metódy a formy účtovníctva - Králiček, Vladimír
Účtovné sústavy - 1. sústava podnikového účtovníctva, 2. sústava štátneho (kamerálneho) účtovníctva. Delenie podnikového účtovníctva na sústavu jednoduchého a sústavu podvojného účtovníctva. Charakteristika účtovných sústav. Metódy a formy v sústave podvojného účtovníctva: a) prevodové (prednáškové) metódy, b) synchronizované (rozpisovacie metódy) c) prepisovacie metódy. Charakteristika jednotlivých metód účtovníctva a ich použitie.