Snížení základního jmění. 2 - Vomáčková, Hana
Účtovné súvislosti zníženia základného imania. Zníženie podielu a ceny akcie. Premietnutie rozdielu medzi nominálnou cenou a cenou obstarania pri vykupovaní vlastných akcií: môže sa uskutočniť výsledkovo - cez náklady a výnosy alebo priamo úpravou vlastného imania. Stiahnutie akcií z obehu pri efektívnom znížení základného imania. Konanie akciovej spoločnosti, ak sa pri stiahnutí určitého počtu akcií časť akcionárov neprihlási. Príklad fiktívnej spoločnosti.