Monitoring je pre zákazníkov zatiaľ zaujímavejší ako databázy - Podstupka, M.
Charakteristika niektorých spoločností monitorujúcich slovenské médiá a činnosť organizácií: Trias, s.r.o. Bratislava, Observer, s.r.o. Bratislava, Storin, s.r.o. Bratislava, Albertina data, s.r.o. Bratislava a TA SR Bratislava.