Systém národního účetnictví - Spěváček, Vojtěch
Vznik národného účtovníctva ako systému v 30. rokoch a rozvoj makroekonomickej teórie. Význam systému národných účtov. Základné kategórie národného účtovníctva. Makroekonomická analýza a modelovanie.