Podmienky pre zamestnávanie mladistvých na Slovensku
Podmienky pre zamestnávanie mladistvých, ako ich uvádza Úrad bezpečnosti práce SR. Vek pracovnoprávnej spôsobilosti nastáva v 15 rokoch. Zakázané práce pre mladistvých. Práce s nebezpečím nákazy. Pôsobenie škodlivých látok. Zdvíhanie a prenášanie bremien. Niektoré činnosti so stanovenou hranicou 18 rokov.