S certifikátem se uplatníte lépe - Jirásek, F.
K hlavným činnostiam Bankovního institutu, a.s. (zal. 1994) patrí zvyšovanie odbornej úrovne bankových pracovníkov v ČR - certifikácia pracovníkov v bankovníctve. Certifikácia bude prebiehať podľa normy ČSN EN 45013 z r. 1991. Jedenásť oblastí certifikácie: finančná oblasť, úverový obchod, medzinárodné bankovníctvo, investičné bankovníctvo, bankové služby, controlling banky, bankový manažér, bankový manažér špecialista, bankový úradník, bankový úradník špecialista.