Teória portfólia Teoretická časť - Šlahor, Ľudomír
Význam rizikovej analýzy, ktorá je rozhodujúcim faktorom pri investičnom rozhodovaní. Definovanie a analyzovanie pojmu riziko. Rozdelenie pravdepodobnosti a očakávané miery návratnosti. Celkové riziko a trhové riziko. Analýza celkového rizika a aktíva držané izolovane. Analýza trhového rizika a aktíva držané v portfóliách. Efektívne portfóliá. Komponenty celkového rizika akcií. Výber optimálneho portfólia.