Zvláštnosti financovania v poľnohospodárstve. 2 - Svetlík, J.
Vytváranie osobitných finančných zdrojov. Päť účelových štátnych fondov, ktoré boli vytvorené na základe potreby finančnej podpory špecifík, ktoré rezort pôdohospodárstva rieši v rámci svojej kompetencie. Štátny fond ochrany a zveľadenia poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Štátny fond zveľadenia lesa. Štátny podporný fond pôdohospodárstva a potravinárstva. Štátny vodohospodársky fond. Štátny fond trhovej regulácie. Financovanie poľnohospodárskej prvovýroby z úverových zdrojov. Dotačná politika v rezorte poľnohospodárstva.