S pasem a bez meče Zahraniční obchod tranzitivních zemí. 2
Názory zahraničných expertov na vývoj zahraničného obchodu v tranzitívnych krajinách. Príklad Estónska. Problém liberalizácie medzinárodného obchodu - dve názorové skupiny (zástancovia a oponenti liberalizácie obchodu). Protekcionizmus, zahraničná konkurencia, clá, voľný obchod v tranzitívnych ekonomikách.