Evropský měnový systém Na cestě k Evropské unii. 9 - Urban, Luděk
Z histórie menovej spolupráce. Snaha o vytvorenie menovej stability v Európe. Základné prvky tvoriace EMS (Európsky menový systém) - kurzový mechanizmus, európska menová jednotka ECU, úverový mechanizmus EMS, Európsky fond menovej spolupráce. EMS prehĺbil menovú spoluprácu členských krajín a pripravil pôdu programu menovej únie.