Podmienky nároku na prídavky na deti a okruh oprávnených osôb - Matlák, Ján
Podmienky pre priznanie prídavkov na deti a ich charakteristika. Starostlivosť o nezaopatrené dieťa a otázka trvalého pobytu. Neprekročenie hranice príjmu určenej zákonom. Nezaopatrenosť dieťaťa, sústavná príprava na budúce povolanie. Nárok na prídavky na deti nevzniká: prechodný pobyt v cudzine, absencia príjmu v posudzovanom období. Špecifikácia pojmu oprávnená osoba.